Taittinger


Et af Champagnes største huse, er Taittinger der blev grundlagt 1734 og som snart har eksisteret i et århundrede.
Målet for Taittinger har altid været stræben efter ekspertise, for det stiller nogle krav og et stort ansvar, at have sit familienavn på flasken.
Familiens navn formidler nemlig både fortidens færdigheder og viden, samt deres engagement i fremtiden, ifølge Pierre Emmanuel Taittinger.
I dag er han sammen sin søn, Clovis og hans datter, Vitalie - et stærkt trekløver og sammen leder de den daglige drift af champagnehuset. 

10 varer

Faldende orden
pr. side

Udover at være et af Champagnes største huse, så er de også blandt dem der ejer mest jord i regionen, med hele 288 hektar vinmarker. 
Indtil sommeren 2005, var Taittinger et af de få champagnehuse tilbage, der fortsat var familieejet. Taittinger var dog kortvarigt ude af familiens hænder da det blev købt af et amerikansk investeringsfirma, men kort tid efter var huset tilbage under familiens kontrol igen, da det lykkedes familien - med support fra Crédit Agricole du Nord, at få det tilbage under ledelse af familien Taittinger. 

Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne. Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.

I år 2005 var Taittinger kortvarigt ude af familiens hænder, men i år 2006 var virksomheden igen under familiekontrol og ledes videre i generationer. 

Et af Champagnes største huse, Taittinger er også blandt regionens største jordejere, med deres 288 hektar vinmarker, der dækker omkring 40% af deres behov. Siden 2006 - endnu en gang under familiekontrol - er Taittinger gået fra styrke til styrke. Vinificeringen foregår hovedsageligt i rustfrit stål, selvom omkring 30 % af husets små Folies de la Marquetterie cuvée gærer i foudre, og siden 1988 har en lille del – svarende til omkring 5 % – af vins clairs til Comtes de Champagne brugt et par måneder i træ. Taittinger-stilen er ren og udtryksfuld, fremhæver charmerende frugt, men får en spænding og en blidt reduktiv kant, når man stiger op i husets hierarkiet til flagskibet Comtes de Champagne-aftapninger. Comtes er en af ​​de mest pålidelige aldersværdige vine i Champagne, men den repræsenterer fortsat en fantastisk værdi sammenlignet med - ofte ringere - tête de cuvée aftapninger fra andre Grandes Marques. Og den med spænding ventede årgang fra 2008, der blev forhåndsvist under denne smagning med kokken des caves Alexandre Ponnavoy, vil være værdig til entusiastisk forfølgelse, når den udkommer inden for de næste 12-18 måneder. To andre cuvéer, der flyver under radaren, er Folies de la Marquetterie - fra parceller Taittinger dyrker i jagten på moden, mere koncentreret frugt - og Prélude Grands Crus, en seriøst aldersværdig champagne, der nogle gange går lidt tabt i Taittinger-serien . Jeg vil rapportere mere i dybden om dette vigtige hus i den nærmeste fremtid, men indtil videre anbefales alle disse udgivelser.

 

 

 

 

Hos Hr. Skov er vi enige med Clovis Taittingers udtalelse: "Champagne is the best way of saying I love you in any language.

Clovis Taittinger