Ruinart

Ruinart er det ældste champagne hus, grundlagt tilbage i 1729 af Nicolas Ruinart, og huset forblev i familieeje indtil det blev købt af Moët & Chandon i 1963.

Af de store champagne huse har Ruinart måske den laveste profil og vinene distribueres hovedsagelig direkte til kendere, til top restauranter og butikker specialiseret i vin og mad på højt niveau.. Ruinarts lokaler emmer af tradition og deres "Galloromerske" kridt kældre (kendt som "Crayères") er blandt de fineste i Reims, og klassificeret som et nationalt monument. Hvert andet år er "Crayères" den dramatiske ramme om uddelingen af "Trophee Ruinart prisen", som er den måske mest prestigefyldte internationale konkurrence blandt Europas sommeliers.

Ruinarts Champagner er fine og elegante, men samtidig har de har en særlig fylde og tyngde som angiveligt skyldes, at især Chardonnay druerne fra de 15 ha. på den østlige side af Montagne de Reims bringer nogle basis vine, som har mere magt og fasthed end det materiale, som de fleste andre producenter har at arbejde med.