Quinta Do Noval Colheita Tawny Port 1995

1.495,00  DKK

I ekstraordinære år er visse partier vin med stort lagringspotentiale afsat til at modne på fade. På et givet tidspunkt besluttes det at aftappe en del af en årgangen. Resten opbevares på fade, hvor vinen på et senere tidspunkt vil modne til nyt udtryk. En og samme Colheita-årgang kan således sættes på markedet 3 eller 4 gange: efter 15 års, 30 års eller 40 års modning og i nogle tilfælde endda længere.

Alle druer kommer fra vingården e Quinta do Noval. Druerne trædes til fods for at få mosten, og under gæringen presses de i lagares, de traditionelle stenkar fra Quintaen. Lovgivningen kræver en minimumslagringstid på 7 år på fade. Hos Quinta do Noval bliver Colheitas kommercialiseret efter 10 til 12 års modning.

Denne Colheita 1995 består af karamel, nødder (valnødder og hasselnødder), søde krydderier, kandiserede frugter (appelsin, citron, abrikos) der kombineres med den velkendte komplekse udvikling af gamle wawny portvine. Medium fylde, elegant, cremet konsistens og god syre, alt sammen i en lang og vedholdende finish.

Serveres køligt ved 9-14°C. Dekantering er ikke nødvendig, den er klar til at drikke, så snart den er på flaske.
Den kan nydes i cirka 3 måneder, og opbevarer flasken et køligt sted.

Perfekt sammen med ost, en dessert eller kan nydes som den er! 

Læs mere Læs mindre
Specifikationer
Indhold750 ml
Alkoholprocent21%