Rosso Di Montalcino 2018 - Øko
Ja |
Sangiovese |
Italien | Toscana | 750 ml | 14% |
Piero Palmucci var ikke blot en af de bedste producenter af Brunello, han var også en af de største og mest kontroversielle personligheder i og omkring Montalcino.
I 2011 solgte Piero Palmucci Poggio di Sotto til Claudio Tipa fra den berømte Grattamacco vingård i Bolgheri. Heldigvis fulgte Federico Staderini med i handelen, og vi ved nu, at Poggio di Sotto er kommet i sikre hænder og fortsat producerer vine med så megen subtil elegance. Federico Staderini skulle oprindelig kun have været en overgangsfigur som skulle være med til at sikre kontinuiteten, men han er blevet på posten og er gledet ind i et så fremragende samarbejde med Claudio Tipa's chef vinmager Luca Marrone at de 2 nu kaldes for et dreamteam i Montalcino.
Hos Poggio di Sotto fremstilles der som udgangspunkt kun én vin, men efter 24 måneder på tappes en del af produktionen på flaske uden klaring, filtrering eller andre justeringer what so ever, og det er denne første aftapning fra Brunello fadene, der indtager rollen som Poggio di Sotto's fornemme bud på en Rosso di Montalcino.
En uanset årgangenes vekslende bonitet altid forførende vin, som charmerer med feminine saftighed hvor moreller, jordbær, timianblomster og søde urter spiller op til sanserne samtidig med at rund fylde, blide tanniner og en altid læskende mineralitet. Det er ganske enkelt Poggio di Sotto er altid mere elegant og reelt bedre end mange andre producenters Brunello ’er!
Find gerne de helt store Bourgogneglas frem og nyd så vinen. Denne brunello er helt fantastisk sammen med et saftigt andebrys.