Les Cintres Extra Brut 2008

4.500,00  DKK

Nej 100% Pinot Noir Frankrig Champagne 750 ml 12%

 

Les Cintres er en del af ​​en trio af single plot cuvéer, hvoraf 2009 er den tredje årgang i rækken, efter 2006 og 2008. Cuvéen kommer fra vinstokke dyrket på bjergskråninger, som er mest udsatte for sol. De ældste vinstokke er op til 70 år gamle og er placeret i hjertet af Philipponnats enestående vingård. Der er produceret 2.461 flasker af Les Cintres.

Les Cintres fra Philipponnat karakteriseres som mineralsk og frisk, med noter af moden hvid fersken og mørk frugt, såsom sort Morello kirsebær. Afslutningen er kompleks og intens med noter af grillet korn og malt. Flot champagne, lys guld i farven. Meget fin, cremet mousse og en tæt og vedvarende ring.

En champagne af en usædvanlig aromatisk karakter. Les Cintres fra Philipponnat er et godt match til vild hare à la royale. Dens robuste struktur og store længde forbedrer allerede hvidt kød, og med et par år endnu vil det også supplere gryderetter og oste med elegance. Serveres afkølet ved 8 til 9°C som aperitif eller 10 til 12°C til et måltid.

Les Cintres har lagret mere end ni år i husets kældre ved en konstant temperatur på 12°C for at udvikle maksimal kompleksitet.

Philipponnat er ædle bobler fra regionen nordøst for Paris

Etableret i hjertet af det Champagne Vin-voksende område Aÿ uden for Epernay. Champagnehuset har eksisteret siden 1522 hvor nu 16. generation er i spil - Charles Philipponnat. Samme traditioner og værdier; individualisme, ekspertise, generøsitet & ydmyghed - og står den dag i dag endnu stærkere end nogensinde før.

Op til en tredjedel udgør reservevin som er en af Philipponnats ædle traditioner, hvor de løbende blander fadene med forskellige årgange, således at man til slut får en dyb, kompleks og moden base der kan indgå i forskellige non vintage-champagner. Philipponnat lagrer væsentlig længere tid end hvad reglerne foreskriver, og det er med til at sætte barren højt!

Philipponnat sigter i det hele taget efter konstant at løfte niveauet. F.eks. med fokus på øget kontrol af samlede mængde ilt druerne udsættes for fra de høstes til den endelige vin står klar på hylderne, for at sikre endnu større friskhed, elegance og ikke mindst holdbarhed.

 

Læs mere Læs mindre