Cuveé 1522 Extra Brut Champagne

995,00  DKK

Nej 70% Pinot Noir, 30%
Chardonnay
Frankrig Champagne 750 ml 12%

 

Denne flaske er en hyldest til året 1522, hvor familien Philipponnat valgte at bosætte sig i den lille landsby Ay i Champagne distriktet, som byder på nogle af de bedste vinmarker. Det er naturligvis stadig frugten fra disse marker der dominerer Cuvée 1522. 

Cuvée 1522 fra Philipponnat karakteriseres som mellemfyldig, delikat og tør. Her får du en raffineret, vedholdende og kompleks champagne. Du vil opleve noter af friskbagt brød og honning kombineret med forfriskende citrus som balancerer fint med noterne fra gule blommer, karamelliseret mirabelle og vanilje. En udtryksfuld og intens champagne der smager himmelsk uanset om den nydes med det samme eller om den får lov til at ligge og samle yderligere kompleksitet.

Serveres som aperitif, til østers, hvid fisk, lyst fjerkræ.

Philipponnat er ædle bobler fra regionen nordøst for Paris

Etableret i hjertet af det Champagne Vin-voksende område Aÿ uden for Epernay. Champagnehuset har eksisteret siden 1522 hvor nu 16. generation er i spil - Charles Philipponnat. Samme traditioner og værdier; individualisme, ekspertise, generøsitet & ydmyghed - og står den dag i dag endnu stærkere end nogensinde før.

Op til en tredjedel udgør reservevin som er en af Philipponnats ædle traditioner, hvor de løbende blander fadene med forskellige årgange, således at man til slut får en dyb, kompleks og moden base der kan indgå i forskellige non vintage-champagner. Philipponnat lagrer væsentlig længere tid end hvad reglerne foreskriver, og det er med til at sætte barren højt!

Philipponnat sigter i det hele taget efter konstant at løfte niveauet. F.eks. med fokus på øget kontrol af samlede mængde ilt druerne udsættes for fra de høstes til den endelige vin står klar på hylderne, for at sikre endnu større friskhed, elegance og ikke mindst holdbarhed.

 

Læs mere Læs mindre