LBV PORT COROA DE REI 37,5 cl.

98,00  DKK

COROA DE REI

  • Fri fragt over 500,-
  • Udvalgte lokale microproducenter
  • Levering fra 98,-

Nej Field blends 100%, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinta Cão, Touriga Nacional, Andre druer Portugal LBV Port 375 ml 19,4%

Elegant, rig og vinøs portvin på halvflaske.
LBV 2017 har en flot dyb rubinrød farve med med komplekse noter af vilde bær, blomster og tobaksblade til næsen, og en fyldig, intens men også blød smag. Meget lang og frugtagtig finish, og med en underliggende næsten sprød syre, som tilføjer en friskhed og elegance som er ganske enestående.

LBV (Late Bottled Vintage) Portvin fra Coroa De Rei 2017. Årgangen der kort kan karakteriseres som både usædvanlig tør og usædvanlig varm, måske er et ”mirakel” (Niels Ehler, da årgangen blev profileret i Vinbladet i efteråret 2019). Sammenlignes med potentiale som 2011-årgangen, der nu sammenlignes med 1963 og 1945. De to mest legendariske årgange i forrige århundrede. 

Vinen er skabt på de traditionelle druesorter Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão, der høstes fra 40 til 60 år gamle vinstokke. Druerne sorteres under plukningen og kun de bedste druer vinificeres. Efter gæring og tilsætning af brandy får vinen lov til at hvile til det tidlige forår, hvor man smager sig frem til de bedste partier. De tranformeres så til mindre fade for enten at ende som Vintage Port eller som her Late Bottled VIntage, som får lov at blive liggende i fadene i minimum fire år. 

Server den ved ca. 12 grader. 
Et godt match til ostebordet eller sammen med desserter, hvor mørk chokolade indgår.

Læs mere Læs mindre
Specifikationer
Indhold375 ml
Alkoholprocent20%