Clos Frantin Monopole

325,00  DKK

DOMAINE DU PAVILLON

Ja Pinot Noir Frankrig Bourgogne 750 ml 12,5%

Det er i Côte d’Or, i hjertet af vinproduktionen Bourgogne, at regionens mest prestigefyldte vine produceres. For at bringe disse ekstraordinære terroirer frem i søgelyset, blev den yderligere geografiske betegnelse "Côte d'Or" oprettet i 2017. Bourgogne Côte d'Or-vinene har strengere produktionsregler end Bourgogne-vinene (lavere udbytte, samme plantetæthed som for landsbyvine, vinmarker, der udelukkende ligger i Côte de Beaune og Côte de Nuits).

Bourgogne Côte d'Or Pinot Noir "Le Pavillon" er lavet af druer, der kommer fra to parceller beliggende i landsbyen Meursault: den første findes ved indgangen til landsbyen langs samme akse som en gammel vej bygget af munke, der forbinder hospital i Meursault - en historisk bygning - med Cîteaux Cross, mens det andet er i den anden ende af landsbyen i retning af Puligny-Montrachet.

Bourgogne Côte d'Or "Clos Frantin" er, som navnet antyder, en clos (vingård med mure), men også en monopol beliggende i hjertet af vores Domaine du Clos Frantin ejendom i Nuits-Saint-Georges.

Smagen er elegant med dufte af røde og sorte bær (solbær, hindbær...). Fløjlsagtig og lækker smagsprofil. Denne vins balance skyldes dens bløde tanninstruktur. Dens delikat duftende finish er ekstremt flatterende. Server ved 14-15°C. Til at smage ungt på frugten eller for at holde 3 til 5 år. Perfekt match til stegt eller braiseret rødt og hvidt kød samt mellemstore oste.

Læs mere Læs mindre