Esprit Nature Champagne

535,00  DKK

Nej 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Frankrig Champagne 750 ml 12%

 


Henri Giraud er en af topproducenterne i Champagne, de nørder fuldstændig helt vildt med deres forskellige Champagner.

Champagne Esprit Nature fra Henri Giraud er helt pesticidefri, den består af 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay. 50% er af blended er fra ”friskeste høst”, den anden halvdel fra foregående års høst. Og som navnet siger, vil man passe på naturen og Giraud genplanter træer i Argonneskov, hvor de henter alt træ til fadlagringen. Giraud bruger kun træ fra Argonne skoven , intet er på ståltanke. De forskellige træer, afhængig af deres år og placering, giver helt forskellige smage til champagnen. Esprit Nature har lagret 12 måneder i egefad og 18 måneder på flaske.

Smagen domineres af røde bær og tørrede abrikoser, sammen med en skøn mineralitet som bare er SKØN SKØN!

Den er det perfekte match til østers, caviar og hummer, men gør sig også fortrinligt til andre skalddyrs retter, fisk og lyse fjerkræs retter.

Og ellers er et glas bobler om dagen jo bare et must!

Efter en smagning hvor skribenterne Niel Martin og Janicis Robinson gav 1 pladsen til Esprit Nature bland 80 andre Champagner, skrev de følgende:

"Dette er en fukldstændig fantastisk non-vintage champagne fra Henri Giraud, meget elegant i duft med honning og hasselnødder. Præcis og skøn mineralitet, meget afbalanceret med en afslutning som har noter af peber og imponerende harmonisk og vidunderlig - bare alle non-vintage kunne være som denne"

 

Læs mere Læs mindre