Barolo Pelassa
Nej |
Nebbiolo |
Italien |
Barolo, Piemonte |
750 ml | 14,5% |
Pelassa-brødrene ejer også et par hektar med vinstokke i den nordlige del af Barolo distriktet, heriblandt nogle små parceller oppe bag det lille kapel S. Maria del Carmelo med en sydlig eksponering på den stejle San Lorenzo-skråningen, der kom med i den såkaldte "Le Menzioni", da vinmarkerne i Barolo-distriktet blev kortlagt tilbage i 2010. Altså det der ville svare til en Premier eller Grand Cru, hvis vi sammenligner med Bourgogne.
Da en Barolo SKAL produceres indenfor distriktets grænser, har brødrene lejet et hjørne hos vennen Marcella Bianco i Cantine Castello di Verduno. Vinen er lavet på håndhøstede druer, der sorteres, knuses og pumpes op i rustfri ståltanke hvor gæringen de første dage ledsages af daglige overpumpninger (dèlestage) for at tilføre mere farve og for at udvinde mere mørk frugt. Vinen fyldes på en blanding af franske og slovonske egefade og modner efterfølgende i 24 måneder frem mod det tidspunkt hvor Daniele kommer forbi og sammenstikker den endelige cuvée, som tappes på flasker og derpå transporteres op til Pelassa-brødrenes egen og nye kælder 30 km. længere nordpå, hvor den modner i yderligere 12 måneder inden den frigives.
Udtrykket for denne baroloen vil nogle betegne som 'Old School', men bærer stadig præg af sin ungdoms vår og vital på den saftige måde, og den kan derfor med fordel få en rystetur i en karaffel inden den skænkes i familiens største glas.
Vinen har karakteristiske noter af tjære, tobak og læder, som bliver løftet af hybenrose, blomstrende salvie og forskellige tørrede krydderier, samtidigt med, at frugten langsomt begynder at spille sammen med de maskuline tanniner og den modne frugtsyre.
En klassisk Barolo til det fine måltid hvor den kan nydes til både lyst og mørkt kød med gode intense saucer.