Barbera d'Alba Elena

235,00  DKK

RENATO FENOCCHIO

Nej

Barbera

Italien

Piemonte

750 ml 14%

Fenocchio-ægteparret er kendt for deres Barbaresco, men deres Barbera har også stjernestatus.

Der ligger stor kærlighed bag denne vin og der produceres kun 2.500 flasker om året. Den er opkaldt efter parrets datter, og historien om, hvordan hun som baby var med på marken, hviler i hver flaske.

De er stolte af at afstå fra at bruge pesticider eller fungicider, et valg der blev styrket af deres datters tilstedeværelse i marken. Selvom de mistede hele høsten i 2002 og 2006, holder deres naturligt kultiverede vinstokke tilsyneladende deres blade længere sammenlignet med andre konventionelt kultiverede vinstokke.

Vinproduktionen er en omhyggelig proces. Høst er manuel, og druerne knuses delvist og gærer naturligt i rustfrit stål. Efter gæring, bliver vinen simpelthen stabiliseret ved at rulle tankene ud i november kulden. Den fyldes derefter i brugte franske barriques og tonneaux for at gennemføre malolaktisk gæring. Den modner på flaske i yderligere 6 måneder uden filtrering.

Denne Barbera er fyldt med sød frugtagtig smag og pikante krydderier. Den velafbalanceret, super aromatisk og med dybe karakterer.

Læs mere Læs mindre