Puligny Montrachet Les Garennes 1. Cru

995,00  DKK

VINCENT PRUNIER

Nej Chardonnay Frankrig Bourgogne 750 ml 13,5%

 

Vincent Pruiner har opbygget sit domaine ud fra bare 2 hectar som hans forældre der i forvejen ikke var i vinbranchen, havde arvet. Det er i dag vokset til 13 hectar. Hans vinstokke er omkring 40-45 år gamle og står højt med den mest vidunderlige udsigt ned mod landsbyen. Grand Cru markerne finder man lidt længere til højre. 

Vincent mener ikke at økologi er bane at tænke i, når vi snakker bæredygtighed. Han følger princeppet HVE-manifest i fransk tale - Haute Valeur Environnementale. En metode der tilskynder vinstokkenes røddere til at søge dybere ned og på denne måde fanger flere facetter fra det terroir de står i. Med visionen om at skabe en større kompleksitet i vinen. Høsten sker manuel og gerne i de tidlige morgentimer, hvis det er varmt. 

Her får du en fin hvid Bourgogne. Særligt for denne årgang 2017 vil du kunne smage ekstra friskhed, end nogle af de andre årgange. En krydret og mild blomstrende Bourgogne med markante smagsnoter af mirabeller, citrusfrugter og gule æbler. Afrundes med smørfedme og krydderier fra fadlagringen der indikerer et solidt klassisk håndværk. 

Læs mere Læs mindre