Historien bag Hr. Skov

Hr. Skov henter sin inspiration i den storslåede sydvestjyske natur og vil gerne anvende så mange af dens rene råvarer som muligt.

 



Om Hr. Skov

Egentlig er jeg bare en bondeknold. Og godt for det. Det var nemlig i barndommens land - derude på familiens gård i Tistrup, hvor den hver dag stod på 3 retter - at inspirationen, lysten og lidenskaben til det der med mad blev vakt. Hvor alt hvad der kunne hentes i naturens skattekammer, blev bragt hjem i køkkenet og tilberedt.

Altid hjemme-gjort fra bunden ud fra opskrifter, som til sidst bare sad på rygraden. Bare 13 år gammel, ordblind, men meget kreativ, trådte jeg længere ind i den gastronomiske verden som opvasker og køkkenmedhjælper og fortsatte som kokkeelev, selvom man dengang skulle kunne kokkebogen udenad. (Der blev spolet mange kassettebånd, kokkebogen fyldte 36 bånd). I 1995 blev jeg selvstændig første gang, med Blåvand Kro (stoppede 2009 for fuldstændig at hellige mig Hr. Skov) - forelsket i stedet, stemningen og ikke mindst i naturen - hvad den havde af friske og anderledes råvarer.

I 2007 startede jeg sammen med min hustru gourmetbutikken lidt længere oppe af gaden, som selvfølgelig ikke kunne hedde andet end Hr. Skov.

 



Naturen som inspiration

I det sydvestlige hjørne af Jylland smelter himmel, hav og kyst sammen i et enestående natursceneri. Dette smukke, flade og åbne landskab – de brede sandstrande, klitlandskaberne, hede og skov har en enestående skønhed, der byder på nye oplevelser og indtryk i takt med årstidernes skiften.

Blåvand ligger midt i dette storslåede landskab – afgrænset mod vest af klitter og Vesterhavets brusende bølger og mod øst af hede, klitter, skove og søer. De vidtstrakte hede- og strandarealer giver føde til får og kvæg og de store klitplantager giver ly til en meget stor bestand af harer, råvildt og krondyr. De smukke søer - ofte gemt inde i klitplantagerne - er yngleplads for vestkystens andefugle. Plantevæksten er lav og tæt på grund af den kraftige vestenvind, men dog stadig gavmild og i høj- og sensommeren er det tid til at plukke porse, lyng, hyben, revling, havtorn, klitrose og blåbær.

Lige midt i dette ”naturens spisekammer” finder Hr. Skov inspiration til nye smagsoplevelser - og nye lækre specialiteter ser dagens lys i Hr. Skovs Gourmetunivers.