Langhe Nebbiolo

275,00  DKK

RENATO FENOCCHIO

Nej

Nebbiolo

Italien

Piemonte

750 ml 14%

Ægteparret Milva og Renato Fenocchio er kendt for deres Barbaresco vinene, men har også lavet denne yderst delikate rene Nebbiolo, som markedsføres som en Langhe Rosso, selvom al den frugt, der indgår i vinen, kommer fra sydvendte skråninger, der alle ligger indenfor Barbaresco appellationen. Vinen kunne derfor være endt som en Barbaresco DOCG. hvis det ikke lige var fordi Milva og Renato elsker Nebbiolo i dens helt rene udtryk og derfor fravælger fadlagringen. 

Milva og Renato har deres vinstokke på de 5 skråninger Starderi, Rombone, Basarin, Cottà og Nicolini, som alle er medtaget i den officielle "Le Menzioni del Comune di Barbaresco", som lister de bedste skråninger i Barbaresco. 

Høsten er manuel med en sortering såvel oppe på skråningerne som hjemme foran kælderen. Resultatet er en smuk transparent granatrød Nebbiolo hvor fravalget af fadene giver os den fine finurlige blomstrende frugt, som er uløseligt forbundet med Italiens fornemme førstedame. Ikke videre fyldig, men frisk og delikat såvel i duften som i smagen, der er saftig og tør på en herlig måde og løftes af en underliggende bitterfrisk syre.

Velegnet med fjervildt, kalv, gris samt grønne grøntsagsretter eller retter fra det piemontesiske køkken. 

Læs mere Læs mindre