Product was successfully added to your shopping cart.

Chaplon

Chaplon – derfor dyrker vi te
Chaplon nøjes ikke med at importere nogle af verdens bedste teer. Vi dyrker også vores egen te, som bliver til Chaplons unikke te-serie. Vores plantage ligger på Sri Lanka i UVA-området i 1800 meters højde. Vi har drevet plantagen siden 2008, og vores mål er ikke at presse produktionsprisen ned, men at højne kvaliteten. Drømmen om at dyrke te har vi altid haft, og tilbage i 2005 eksperimenterede vi med at dyrke te i Marbjerg ved Roskilde. Men klimaet i Danmark er og bliver for hårdt for teplanterne, og vi solgte de sidste planter til have-entusiaster i 2007. På Sri Lanka stræber vi efter at lave så fin og blød en te som muligt.

Chaplon

9 vare(r)

Sorter faldende

9 vare(r)

Sorter faldende

Hver eneste kop te skal være en nydelse og en oplevelse for sanserne.
I vores plantage i højlandet bliver buskene stresset af vejr og vind, og det giver sammen med de særlige jordbundsforhold, forudsætningerne for te af høj kvalitet. Vi beskærer planterne kraftigt og ofte, så de får et stort rodnet, en lille tyk stamme og unge grene med fine blade. Metoden har vi hentet i Japan, hvor man har tradition for at udvikle topkvaliteter, men den er mindre kendt på Sri Lanka, der traditionelt har satset på metoder, der giver større udbytte. Bæredygtig te Det er ikke bare en stor ’haveoplevelse’ at dyrke te 8000 kilometer hjemmefra - det har været en enorm udfordring. Vi har lært meget af vores srilankanske kollegaer, og de har lært meget af os. Sammen har vi udviklet et produktionssystem, hvor vi helt undgår at sprøjte planterne. Vi er for små til at få de internationale økologiske godkendelser, men vores te produceres på samme måde, og indeholder ingen rester fra sprøjtegifte eller kunstgødning.

 

Gode arbejdsforhold
Vi opfører os anstændigt og behandler vores medarbejdere på Sri Lanka, på samme måde som vi ville gøre, hvis de arbejdede i Danmark - hvilket gør os til en meget usædvanlig arbejdsplads. Vores engagement på Sri Lanka har, måske derfor, udviklet sig meget hurtigere, end vi havde regnet med, og i dag driver Chaplon tre små plantager, et tecenter lige uden for byen Bentota og p.t. fire små tebutikker.

 

Social udvikling
Da vi selv kontrollerer alle processer fra jord til bord - eller fra busk til kop - kan vi tilbyde vores medarbejdere, som plukker teen, 20% mere i løn end det traditionelt meget lavtlønnende arbejde giver. Arbejdstiden for det hårde plukkearbejde er samtidig kommet ned på 6 timer om dagen. Vores medarbejdere får betaling for overtid, to årlige bonusser og gratis medicin til sig selv og deres familier. Blandt andet derfor er vores virksomhed speciel på Sri Lanka, og vi er glade for, at vores naboer er stoppet med at ryste på hovedet og har taget imod invitationer til at besøge vores plantage. Vi håber fortsat på at kunne inspirere vores kolleger på te-øen og arbejder med muligheden for, at også de kan omlægge deres produktion og personaleforhold og levere te til os.